Vi vet hur svårt det kan vara att förstå och hantera ens ekonomi. Därför vill vi på ekocoach simplifiera hur man hushåller med resurser så att alla får en chans att förstå. Vi på ekocoach är fyra stycken gymnasieelever födda 2001 som går första året på ekonomiprogrammet på Dragonskolan i Umeå.

 

Varför vi ska vinna?

Vi förtjänar att vinna denna tävling då vi tagit denna uppgift med stort allvar och gjort vårt allra bästa. Vi tycker att sidan är lätt att förstå och har bra struktur, och även har relevant och viktigt innehåll. Vi alla fyra älskar ekonomi och att få äran att vinna denna tävling hade även bekräftat att det är något vi inte bara anser som ett intresse utan även något vi är bra på! Vi har samarbetat bra kring hemsidan och alla har jobbat hårt för att få det bästa resultatet, och det tycker vi att vi har nått. Vi har både jobbat hemma och i skolan då det har tagit lång tid, alla texter som är skrivna är våra egna ord men med hjälp av Reflex boken och andra pålitliga källor. Vi har även använt bankernas egna hemsidor för extra information. Vi hoppas att denna hemsidan kommer hjälpa unga vuxna/ungdomar med deras funderingar kring ekonomi!

 

Hur vi på ekocoach håller oss till läroplanen.

Vi håller oss till läroplanen då vi fördjupar oss djupt inom både samhällskunskapsämnet och Företagsekonomin med stor förståelse. Vi använder oss av relevanta begrepp i våra texter samtidigt som vi gör vårt allra bästa för att få det enkelt för läsaren att förstå vilket vi anser är väldigt viktigt. Vi håller oss endast till pålitliga källor och backar upp våra texter med fakta. Vi granskar källor kritiskt innan vi väljer att använda oss av dem. Vi håller oss starkt till hållbarhetsfrågor och tipsar läsaren om vad dem kan göra för en hållbar framtid. Vi värnar om miljön i våra texter. Vi refererar till lagar

 

 

Amanda Jonsson: 0705450061, amajon02@edu.umea.se

Hej! det är jag som är Amanda, och en av ekocoach grundare. Jag är en positiv och kreativ tjej, och därför blev mitt ansvarsområde design. Jag ser till att hemsidan fungerar som den ska, ser modern ut och även att den ska vara enkel att förstå. Jag spenderar största delen av min fritid att plugga men utöver det är mina intressen att umgås med vänner och att träna. Att mitt ansvarsområde blev design kändes jätte bra då att jobba inom design är ett drömjobb för mig sedan jag var liten.

 

Clara Olsson: 0705578145, claols@edu.umea.se

Hejsan! Jag heter Clara och är även en av ekocoach grundare. Utanför skolan så jobbar jag och pluggar såklart, även hänger med kompisar så mycket jag kan och tränar. Det bästa jag vet är nutella och katter, så det tar också upp en stor del av min fritid. Jag är en tjej med mycket energi, väldigt framåtsträvande och mycket noggrann. Jag fick då uppgiften att källhantering alla våra texter och se till att all vår fakta är sann och nöd viktigt.

 

John Bigren: 0702758192,  johbig@edu.umea.se

Hallå! , jag heter John och är en av de fyra grundare av ekocoach. Jag pluggar Ekonomi på Dragonskolan och ett stort intresse av fotboll och tennis. Mitt jobb här på ekocoach är att skriva inlägg och komma på nya idéer om vad vi ska lägga upp på hemsidan. På fritiden ägnar jag mig åt studier,träning och kompisar. Jag skulle beskriva mig som en effektiv entreprenör och siktar alltid på att hemsidan ska innehålla så bra innehåll som möjligt.

 

Filip Kärnebro: 0703322730, filkar03@edu.umea.se

Hej! Jag heter Filip Kärnebro och jag är också en av dem fyra grundarna av sidan ekocoach. Jag är en väldigt noggrann, självständigt, målinriktad och ambitiös person som alltid gör mitt allra bästa. En av mina viktigare egenskaper är min samarbetsförmåga och min förmåga att organisera personer i grupper för att få dem att jobba bra ihop. Utanför jobbet så spenderar jag den största delen av min tid till att träna, umgås med kompisar och till att studera.

 

Adress : Dragongatan 1, Umeå

Vi alla bor i Umeå och har ett stort intresse för ekonomi och att hjälpa andra ungdomar med deras ekonomifrågor. Alla våra bilder som finns på hemsidan är ej upphovsrättsskyddade, och vi har endast använt pålitliga källor som vi vet stämmer. Tex våra läroböcker som Goodwill och Reflex. Efter varje inlägg kan man även hitta källa för texten längst ner.

 

Våran enkät angående privatekonomi: https://sv.surveymonkey.com/r/82JWCC7